Palauta salasana

Anonymiteetti: Kysymme nimesi ja JulkiTerhikki-numeron vain, jotta voimme varmistaa ammattilaisuutesi. Nämä tiedot eivät näy työnantajille eikä muille käyttäjille palvelussa.

Rekisteröidy
Rekisteröidy

Voit olla meihin suoraan yhteydessä:

Asiakkuudet ja lisätiedot
Vivika Juntunen
044 2772554
vivika.juntunen@medetter.fi
Myynti
Riikka Sirviö
040 140 6232
riikka.sirvio@medimatcher.fi

Voit myös lähettää meille viestiä oheisella lomakkeella niin olemme sinuun pian yhteydessä.

Lähetä

Ammattilainen, tule kirjoittamaan blogeja työstä

29.07.2020 - MediMatcher

Työ on aihe, joka koskettaa meitä jokaista. Käytämme työhön merkittävän osan ajastamme, itse asiassa koko elämästämme. Työstä saamme elantomme, ruoka, koti, vapaa-aika, läheistemme hyvinvointi, ihmissuhteet. Työn jälkeinen aika, eläke myös on riippuvainen tekemästämme työstä. Itsemme lisäksi tuotamme työllämme koko yhteiskunnan toiminnan. Sairauksien hoito, vanhusten hoito, lastemme opetus, tiet, turvallisuus, kaiken mahdollistaa työmme ja siitä kerättävät varat. Työ jopa määrittää identiteettiämme. Ei siis ole aivan yhdentekevää millaista on työmme.

MediMedimatcer toimii työn ympärillä. Ja tarkemmin sanottuna terveysalan työn ympärillä. Käytämme terveysala –termiä alasta, jota hallinnon kielessä kutsutaan sosiaali-ja terveystoimeksi. Alalla työskentelee 17 % suomalaisista. Se tarkoittaa 385 000 ihmistä! Ammattien kirjo on laaja. Sairaanhoitajat, terveydenhoitajat, lähihoitajat, lääkärit, suuhygienistit, hammashoitajat, laboratoriohoitajat, röntgenhoitajat, kätilöt, fysioterapeutit, toimintaterapeutit, hammasteknikot, farmaseutit, proviisorit, lääketyöntekijät, terveydenhuollon kandidaatit ja –maisterit, sosionomit, eläinlääkärit, optikot, psykologit, puheterapeutit. Unohtuiko joku? Lääketieteessä on yli 30 erikoisalaa! Valtava määrä erilaista työtä, jonka yhdistää työskentely ihmisen sairauksien hoitaminen ja ennalta ehkäiseminen. Siksi terveysala.

Jokainen työ ja ammatti näyttäytyy erilaisena tarkasteleeko sitä ammatin sisältä vai ulkopuolelta. Eri ammattilaisten kanssa tehdään työtä yhdessä ja useimmiten se sujuu ilman, että työtoverin työpanokseen edes kiinnittää huomiota. Toisen työn vaikeuksia, stressiä painetta ei yleensä havaitse. Kaikissa tehtävissä näitä kuitenkin on, sehän on selvää. Joskus voisi olla hyödyllistä tietää enemmän toisen ammatin työstä.

MediMatcherin blogien tarkoitus on kertoa työstä ja työn tekemisestä. Arkipäiväisistä asioista. Meillä on valtava määrä erilaisia tapoja tehdä samat asia tai käyttää samoja työvälineitä. Joku on tehnyt havainnon, joka helpottaa toimintaa, siitä voisi olla mukava kuulla ja ottaa vinkkiä. Hyvät käytännöt ja havainnot ovat arvokkaita. Blogissamme voit jakaa havaintojasi.

Voit kirjoittaa mistä hyvänsä työn tekemiseen liittyvästä asiasta. Edunvalvontaan liittyviä asioita emme täällä käsittele, sille on omat fooruminsta. Älä arkaile. Autamme kirjoitustyössä ja tekstin viimeistelyssä. Tekstit on suunnattu terveysalan ammattilaisille.

Blogit voidaan julkaista yleisölle vapaasti näkyvänä ja/ tai suunnattuna myös rekisteröitymisen jälkeen näkyväksi. Tällöin se näkyy pelkästään alan ammattilaisille. Tässä vaiheessa kirjautumisen takana olevat osat on jaettu siten, että omat osiot on hoitohenkilöstölle, lääkäreille ja hallinnon henkilöstölle.

Kyllä sinä osaat! Ota rohkeasti yhteyttä.

Muut kategorian artikkelit

Hoitajat
06.10.2020 Robotteja vai hoitajia?
29.07.2020 Ammattilainen, tule kirjoittamaan blogeja työstä